plăcerea lecturii

Caleidoscop IV

După un sfîrșit de săptămînă de octombrie, în care am citit și am scris mult, ba am reușit să mă bucur și de cîteva seriale TV, și, cum nu mă simt în stare să înfrunt o nouă săptămînă de muncă, o să încerc să prelungesc starea de bine ascultînd muzică și citind mult. Deja mă bîntuie gîndul unei lecturi ușoare, de vacanță, căci Insula comorilor a lui R. L. Stevenson îmi face tot mai mult cu ochiul după ce, în urmă cu cîteva zile, mi-am amintit de ceasurile cînd, în copilărie, am devorat-o în iarba proaspăt cosită. Mai e și o alta, cu mult mai ispititoare – În căutarea timpului pierdut, ciclul lui Proust a cărui lectură, dintr-o răsuflare, n-am fost în stare s-o împlinesc pînă acum. Nu știu însă dacă sînt pregătit pentru o astfel de întreprindere titanică, dacă sînt gata să mă redescopăr.

Răsfoind lumea

Plăcerile și trîndăviile săptămînii 15-21 iulie 2019

Cadoul muzical al săptămînii: Concertul nr. 1 în re minor, BWV 1052 de Johann Sebastian Bach în interpretarea lui Andrzej Czajkowski (într-un concert susținut la Londra în 24 iulie 1973).

Recomandările mele muzicale vin, ca-n fiecare săptămînă, din programul Radio România Muzical.

Informațiile sînt preluate de pe site-ul romania-muzical.ro, iar despre frecvențe ori modalități de ascultare găsiți informații în pagina dedicată.Trimiterea de comentarii nu este, pentru moment, posibilă, dar îmi puteți scrie oricînd.