plăcerea lecturii

Caleidoscop V

Am lipsit mai bine de o lună de pe blog, deși mi-am mai făcut simțită prezența, destul de sporadic însă, la lainic.ro. Am avut și concediu în această perioadă, unul petrecut altfel și despre care voi scrie cît de curînd, dar, în tot acest timp, am simțit, mai ales, nevoia unor zile în care să-ncerc să-mi limpezesc unele gînduri și-n care să caut liniștea pierdută cine știe cînd, cine știe unde.

Am citit destul de mult, poate nu cît mi-aș fi dorit, dar totuși a fost mai bine decît în anii trecuți. M-am delectat zile de-a rîndul cu cele două volume de povestiri de Ernest Hemingway apărute la Polirom în urmă cu ceva timp, cu povești din O mie și una de nopți și am descoperit adîncimea psihologică nebănuită a părinților pustiei.

Dar, cel mai important, am reînceput să scriu cu o voracitate care-n unele zile m-a înspăimîntat – mi-era teamă să nu fie decît o fază și să nu ard prea repede. Încă rezist, deși întoarcerea la serviciu nu prea mă ajută și, cumva, trebuie să rezolv și problema prioritizării bucăților de timp libere.

Răsfoind lumea

Plăcerile și trîndăviile săptămînii 19-25 august 2019

Cadoul muzical al săptămînii: pentru a compensa lipsa prelungită vă ofer două bucăți muzicale pe care le-am descoperit în acest concediu.

François Couperin, Les Barricades mystérieuse

Ottorino Respighi, Notturno

Recomandările mele muzicale vin, ca-n fiecare săptămînă, din programul Radio România Muzical.

Informațiile sînt preluate de pe site-ul romania-muzical.ro, iar despre frecvențe ori modalități de ascultare găsiți informații în pagina dedicată.Trimiterea de comentarii nu este, pentru moment, posibilă, dar îmi puteți scrie oricînd.