plăcerea lecturii

Caleidoscop VI

La începutul săptămînii trecute eram convins că voi publica unul ori chiar două articole. N-am reușit decît să adun alte idei și ciorne, iar pe cîteva să le pregătesc pentru corectura finală. Adevărul este că tatonez și un nou mod de a mă adresa vouă, cititorilor fideli, un mod care sper să mă ajute să duc blogurile mai departe. Deja le dedic prea mult timp (unii ar putea spune că nu se oglindește în numărul articolelor publicate), dar simt că, dacă nu există un viitor real pentru ele, ar fi mai bine să renunț și să mă aplec mai mult asupra poveștilor, o trudă cu mult mai plăcută și mai „importantă” pentru trecerea mea prin lume.

Săptămîna aceasta este oricum pentru mine una de așteptare: sîmbătă începe Festivalul „George Enescu” și știu că vor urma seri de bucurie pură, dar despre acesta într-un articol separat. Primele recomandări le găsiți mai jos.

Canicula m-a toropit cu totul săptămîna trecută și, la sfîrșitul ei, m-am retras la țară unde am recitit, cu și mai multă plăcere decît îmi amintesc s-o fi făcut prima dată, Luminile și umbrele sufletului de Petru Creția. Păcat că astăzi nu se mai scrie astfel, dar mă-ntreb de mai există ochi, minți ori suflete în stare să mai primească asemenea rînduri. Și mă-ntreb cîți și-l mai amintesc pe Creția și ce rol enorm a avut în cultura română (coordonator al ediției critice Eminescu și, alături de Constantin Noica, al Operelor lui Platon, traduceri din Biblie, Platon, Virginia Woolf, T. S. Eliot, Marguerite Yourcenar…).

Răsfoind lumea

Plăcerile și trîndăviile săptămînii 26 august - 1 septembrie 2019

Cadoul muzical al săptămînii: o înregistrare din 1938 Concertului Branderburgic nr. 5 BWV 1050 în Re major de Johann Sebastian Bach: Gioconda De Vito (vioară), Arrigo Tasssinari (flaut) și Carlo Zecchi (pian).

Recomandările mele muzicale vin, ca-n fiecare săptămînă, din programul Radio România Muzical.

luni

marți

miercuri

joi

vineri

sîmbătă

duminică

Informațiile sînt preluate de pe site-ul romania-muzical.ro, iar despre frecvențe ori modalități de ascultare găsiți informații în pagina dedicată.



Trimiterea de comentarii nu este, pentru moment, posibilă, dar îmi puteți scrie oricînd.