Despre

Sînt Ilarion Lainic și, deși întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre mine, încerc să las cîteva gînduri aici: sînt un trecător oarecare prin hățișurile vieții și un căutător neîncetat al unui sens pentru care zăbava cititului face zilele suportabile.

În ceasurile de sinceritate mărturisesc că singura constantă a vieții mele au fost cărțile. Oameni și lucruri de toate felurile s-au oprit, au rămas o vreme și au plecat  ca și cum nici n-ar fi venit vreodată. Doar bucoavnele au rămas și dragostea pentru ele m-a împins să cred că aș fi în stare să-nșir și eu cuvinte.

Prin Cititorul încerc să mă povestesc lumii. Nu știu de voi reuși, dar e o călătorie pe care, la mijlocul lui 2016, am simțit că am nevoie s-o încep; nu din cine știe ce dorință de-a mă arăta cu orice preț lumii ori din vreun gînd de mărire, ci pentru a limpezi măcar o parte din umbrele cu care m-am încărcat de-a lungul drumului. Unde mă va duce doar timpul îmi va arăta, știu însă că orice voi trăi în această călătorie, cu bune și cu rele, va fi parte din drumul pe care fiecare dintre noi trebuie să rătăcească măcar o dată în viață.

Puțină istorie găsiți în articolul Înaintea descălecării și mai multe despre început în Predoslovie, iar De ce Cititorul? încearcă să explice mutarea la această adresă în primăvara lui 2020.

Anticipat, sincerele mele regrete pentru erorile și neglijențele de orice tip peste care veți da.

Aștept să-mi scrieți, să mă urmăriți pe facebook și twitter ori să vă abonați la fluxul articolelor prin rss.

În cazul în care considerați că un articol publicat la cititorul.ro vă provoacă prejudicii de orice natură ori a încălcat involuntar anumite drepturi de autor sînteți respectuos rugat să mă contactați folosind datele de pe pagina de contact sau trimițînd un e-mail la adresa lainic@pm.me pentru rezolvarea amiabilă a acestei situații, angajîndu-mă să tratez cu seriozitate și să remediez cu celeritate orice problemă apărută. 

Despre cookie-uri puteți citi aici, iar Politica de confidențialitate o găsiți în această pagină.

La final doar atît: sînt un cititor cu ale sale bune, rele ori neînsemnate întîmplări, gînduri și fapte.

* În articole, traducerile (stîngace și mai degrabă libere) îmi aparțin, cu excepția cazurilor în care le este specificată sursa.